Mediere

Servicii de mediere prin care pot fi solutionate numeroase litigii – de la cele de drept civil, precum : granituire, revendicare, evacuare, partaj, la cele de dreptul familiei – continuarea casatoriei, partaj, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului minorilor, contributia parintilor la intretinerea minorilor, la cele de drept penal – plangeri prealabile de lovire, tulburare de posesie, distrugere, de drept comercial – somatii de plata, pretentii, executarea contractelor, litigii intre asociati, precum si de dreptul muncii – drepturi salariale, concedieri.
- Medierea reprezinta o alternativa in raport cu justitia de solutionare a conflictelor dintre parti, prin care o terta persoana neutra, impartiala si fara putere de decizie – mediatorul – ajuta partile sa gaseasca impreuna o solutie care sa rezolve neintelegerile dintre ele.
- Medierea face parte din marea familie a metodelor alternative de solutionare a litigiilor – ADR ( Alternative Dispute Resolution).
- Numarul din ce in ce mai mare al proceselor din instante este semnificativ pentru lipsa de dorinta, dar si de informare a justitiabililor de a folosi cu eficienta dialogul pentru rezolvarea disputelor.
- Pentru ca mediul juridic actual descurajeaza solutionarea rapida a disputelor, pentru unele conflicte, societatea are nevoie de o modalitate mai eficienta de rezolvare a acestora. Aceasta modalitate este medierea.
- Procedura medierii costa si dureaza relativ mai putin, aceasta se desfasoara in conditii de confidentialitate maxima, mediatorul avand  obligatia de a pastra secretul dezbaterilor, atat fata de persoanele cu care intra in contact in cadrul procedurii de mediere, cat si fata de expertii pe care partile ii angajeaza in diferite cauze.